top of page
Ara
  • çagla Temel

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE KÖPÜK ETKİSİ


Türkiye’de barlar kendi sürdürülebilir oluşumlarını geliştirmek konusunda çalışmalarına başladı.

Dünya'ya karşı sorumlu olduğumuz gerçeği her alanda bizi sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm hakkında adımlar atmaya ve bu konuları daha fazla gündeme getirmememize sebep oluyor.


Barmenler ve bar sahipleri öncelikle bardaki atıkları en aza indirmek ve daha sürdürülebilir barlar oluşturmak alanında fayda sağlayıcı konumdaki kişiler.

Barmenler yerel ürünlerin en iyisini araştırıp bulma, mevsimsel ürünleri barda kullanma ve lokale yönelme eğiliminde oldukça başarılılar.





Son zamanlarda yerel kaynaklardan bahsederken yumurta akı kullanmak sorununa yeni bir çözüm geliştiren sektörün gelişmesine olan katkılarıyla tanıdığımız Onur Balk kendi markası Inspıred choıce ile bir yumurta akı muadili olan cocktail foam çıkardı. Bu foam 4-5 damlasıyla hem yumurta akı yerine geçiyor hem de yumurta akında konu co2 olduğunda aqua faba ve cocktail foam’lar ucuz ve daha sürdürülebilir ürünler. Yumurta ile karşılaştırıldığında son kullanma tarihleri çok daha uzun. Yumurta akı ayırımında geride kalan sarı atıklarda bu anlamda tamamen konu dışı kalan ürünler.

Yeni nesil sürdürülebilirliği destekleyici bu ürünler her zaman daha fazlasını yapabileceğimiz gelecekteki barmenler ve barlar konusunda heyecan duymamızı sağlıyor.




26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page