top of page
Ara
  • çagla Temel

DÜNYA'YI DEĞİŞTİRMEYE BAR'DAN BAŞLAMAK

Güncelleme tarihi: 9 Eyl 2021

Gıda sektöründe çalışan ilerici insanları bir araya getirmek ve sistemi daha hızlı değiştirmelerini sağlamak için farkındalık yaratmak ve harekete geçirmek gerekli.

Barmen/ Barmaid'lere bu konuda büyük bir rol düşüyor. Geleceğin bar dünyasının şekillenmesindeki adımları şu andan atıp, sürdürülebilir geleceğin bar dünyasına şimdiden katkı sağlayacaklar.




Bazı Barmen/Barmaid'ler barlarında çalışmalara hızlıca başladı. Bir Barmen/Barmaid olarak gelecek için umut yayabilmek, yaptıkları işe daha fazla anlam katıyor.

Yerel kaynak kullanımından, atık yönetimine kadar barda her anlamda destekleyici rolde olan Barmen/Barmaid'ler israfı en aza indirmek ve enerji kullanımını azaltmak için daha fazla insanı konuyla ilgili düşünmeye, konuşmaya davet edip kendi üzerlerine düşen rolleri en iyi şekilde yerine getirmek için ulaşılabilir hedefler belirleyip her zaman daha iyisi ve fazlası için sınırlarını zorluyorlar.


Bilinçli bir bar dünyası için yerel kaynakları en iyi şekilde kullanmak, yan ürünlerini değerlendirmek, konuyla ilgili barın imkanlarını kullanıp daha fazla insana ulaşmak, kokteyl menülerindeki toplam karbon ayak izini azaltmak için kokteylleri mevsimsel olarak değiştirmek, malzemelerin muhafaza tekniklerini planlamak, bütün bir bitkiyi kökten uca kullanmak, plastik tüketimini minimuma indirmek, su filtrasyon'una geçiş sağlamak, çöpün ve atıkların aslında değerli olduğu bilincini yaymak, alkollü içeceklerin sorumlu servis edilmesi gibi bir çok konuda değişimler başladı.


Bar dünyası için sürdürülebilirlik, dünya hakkında bir düşünce biçimidir.

Tüm Barmen/Barmaid'ler, bar sahipleri, işletmeciler, gıda sektörünün her alanında çalışanlar, ve eğitmenler aynı bilinçle Dünya'ya ve bar dünyasının geleceğine katkı sağlayacakları yeni bir dönemin öncüsü olacaklar.

45 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page